מרק אפונה לימי החורף הקרים
 

מצרכים:
כוס אפונה יבשה – רצוי להשרות קודם
2 גזרים גדולים קלופים
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 שיני שום
כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
1. רצוי להשרות קודם את האפונה למשך לילה. במידה ולא ניתן להשרות לילה – לכסות את האפונה עם מים רותחים למשך שעה.
2. מבשלים את האפונה, הגזר, והבצל למשך כשעה עד שהאפונה מתרככת. (יש להוציא עם כף את הקצף שנוצר במהלך הבישול).
3. מעבירים למעבד מזון או מיקסר 3/4 מכמות האפונה, הגזר והבצל מבושלים, מוסיפים 2 שיני שום וטוחנים.
4. מחזירים את התערובת הטחונה לסיר עם האפונה השלמה. מים מוסיפים בהתאם לרמת הסמיכות שאתם מעדיפים.
5. מוסיפים תבלינים ומביאים שוב לרתיחה איטית למשך כמה דקות.
* ניתן להוסיף אורז מלא או קוואקר להסמכת המרק.

בתיאבון!