מתכון לחומוס ביתי
 

 

מוקדש באהבה למשתתפי סדנת תזונה טבעית – מפעל נשר  

הכנה מראש: שוטפים כוס גרגירי חומוס יבש ומשרים בקערה עם מים ל-24 שעות.

מעבירים למסננת ליום-יומיים עד שיוצא השורש הקטן.

את הגרגירים שוטפים 3-4 פעמים ביום (שישארו לחים).

בישול: ממלאים סיר במים קרים ומבשלים את הגרגירים עד שהם רכים – 3 שעות בערך (רצוי להוציא את הקצף הלבן).

במהלך הבישול לשים לב שהחומוסים מכוסים במים.

אחרי הרתיחה מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.

בזן הבישול ניתן להוסיף פטרוזיליה וסלרי למים.

לאחר הבישול: שמים את החומוס במעבד מזון ביחד עם טחינה, חצי כוס מי בישול, כמון, מלח, שום ומיץ לימון.

*את המרקם בסוף ניתן לשנות על ידי הוספת מי בישול נוספים או טחינה.

*תוספות אפשריות למאכל עם החומוס: גרגירי חומוס ששמרנו בצד אחרי הבישול, שמן זית משובח, שום, פטרוזיליה.

בתיאבון!