מרק כתום
מרקים


מצרכים:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
- 2 בטטות בינוניות קלופות
- 1.5 כוסות קוביות דלעת
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 5 כוסות מים רותחים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות אפשריות למרק בריא:
- 1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
- 1 גבעול סלרי קצוץ גס
איך מכינים?
- בסיר בינוני מאדים במעט מים שום ובצל למשך דקה אחת.
- מוסיפים לסיר את הסלרי ומאדים במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים – בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומאדים למשך רבע שעה.
- מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.
- כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני- את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.
- מוסיפים תבלינים- כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג'ינג'ר (לא חובה). כמו כן מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.
- ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.
- מוסיפים 4 כפות שמן זית ומגישים (ללא בישול נוסף).
מחכה לשמוע איך יצא לכן, לא לשכוח לתייג #מתכוניקי שאוכל לראות את היצירות שלכן🍪
בתאבון!




לעוד מתכונים שווים עקבו אחרי באינסטגרם // NICOLESHARON_FITNESS@
בואי נתחיל לבנות את שגרת הבריאות החדשה שלך יחד!