לחמניות טבעוניות מקמח מלא

מאפים

רמת קושי: קל
זמן הכנה: 15 דק׳

מצרכים:

  1. 500 גרם (4 כוסות לא דחוסות) קמח כוסמין מלא
  2. 30 גרם שמרים טריים או 13 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
  3. 60 גרם (1/4 כוס) סוכר קנים
  4. 2 כפות סילאן טבעי
  5. 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  6. 315 מ"ל (1 כוס + 5 כפות) מים פושרים (אולי קצת יותר, תלוי בקמח)
  7. 1 כפית מלח הימלאיה

להברשה וקישוט:

  1. חופן שומשום
  2. חופן קצח / שומשום שחור
  3. שמיר, שום כתוש או כל עשבי תיבול אחרים שאוהבים

איך מכינים?

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הסילאן, השמן והמים (מומלץ בהדרגה) ומעבדים במהירות נמוכה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו ולא נדבק לדפנות הקערה.
  2. משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, מניחים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. במידת הצורך, אם הבצק דביק, מקמחים את משטח העבודה. מחלקים ל-15 חלקים שווים (אצלי כל חתיכה שקלה בערך 60 גרם). כל הזמן דואגים לכסות את הבצק, כדי שלא יתייבש.
  4. משטיחים קלות כל חתיכת בצק, מקבצים את הקצוות בחלק התחתון כדי שיצא מעין צורה עגולה, ומכדררים את הבצק לכדי לחמנייה עגולה ויפה. ממשיכים עם יתר הבצק.
  5. מסדרים את הלחמניות עם החיבור כלפי מטה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. ניתן להכניס לכל לחמנייה קצת שמיר, שום כתוש או כל עשבי תיבול אחרים שאוהבים או לפזר מעט מ2 סוגי השומשום.
  8. אופים כ-25 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה. לחמנייה מוכנה משמיעה קול עמום אם מקישים בחלק התחתון שלה.
  9. מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים ומגישים.
  10. שומרים בשקית אטומה במקרר או במקפיא.

מחכה לשמוע איך יצא לכן, לא לשכוח לתייג #מתכוניקי שאוכל לראות את היצירות שלכן🍪

בתאבון!

לעוד מתכונים שווים עקבו אחרי באינסטגרם // NICOLESHARON_FITNESS@

בואי נתחיל לבנות את שגרת הבריאות החדשה שלך יחד!

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם