לחמניות טבעוניות מקמח מלא
מאפים


מצרכים:
- 500 גרם (4 כוסות לא דחוסות) קמח כוסמין מלא
- 30 גרם שמרים טריים או 13 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
- 60 גרם (1/4 כוס) סוכר קנים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- 315 מ"ל (1 כוס + 5 כפות) מים פושרים (אולי קצת יותר, תלוי בקמח)
- 1 כפית מלח הימלאיה
להברשה וקישוט:
- חופן שומשום
- חופן קצח / שומשום שחור
- שמיר, שום כתוש או כל עשבי תיבול אחרים שאוהבים
איך מכינים?
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הסילאן, השמן והמים (מומלץ בהדרגה) ומעבדים במהירות נמוכה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו ולא נדבק לדפנות הקערה.
- משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, מניחים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. במידת הצורך, אם הבצק דביק, מקמחים את משטח העבודה. מחלקים ל-15 חלקים שווים (אצלי כל חתיכה שקלה בערך 60 גרם). כל הזמן דואגים לכסות את הבצק, כדי שלא יתייבש.
- משטיחים קלות כל חתיכת בצק, מקבצים את הקצוות בחלק התחתון כדי שיצא מעין צורה עגולה, ומכדררים את הבצק לכדי לחמנייה עגולה ויפה. ממשיכים עם יתר הבצק.
- מסדרים את הלחמניות עם החיבור כלפי מטה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ניתן להכניס לכל לחמנייה קצת שמיר, שום כתוש או כל עשבי תיבול אחרים שאוהבים או לפזר מעט מ2 סוגי השומשום.
- אופים כ-25 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה. לחמנייה מוכנה משמיעה קול עמום אם מקישים בחלק התחתון שלה.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים ומגישים.
- שומרים בשקית אטומה במקרר או במקפיא.
מחכה לשמוע איך יצא לכן, לא לשכוח לתייג #מתכוניקי שאוכל לראות את היצירות שלכן🍪
בתאבון!




לעוד מתכונים שווים עקבו אחרי באינסטגרם // NICOLESHARON_FITNESS@
בואי נתחיל לבנות את שגרת הבריאות החדשה שלך יחד!